يزدفردا :معاون پشتیبانی ومنابع انسانی سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی ایران گفت: اعتبارات استاني يزد نسبت به استانهاي ديگر بسيار پايين است و امكان ايجاد زيرساختها ازمنابع استاني بسيار ضعيف مي‌باشد.

محسن خادم‌پور در يزد گفت: هدف از سفرهاي استاني آشنايي با توانمنديها و مشكلات شركت شهركهاي صنعتي است تا بتوان به يك راه حل اجرايي رسيد.

وي افزود: با توجه به اصلاح و تغيير نگاه دولت به بحث اشتغال، جايگاه شركت شهركها از اهميت خاصي برخوردار شده است و تقريبا اجماع عمومي در كشور وجود دارد كه بايد شرايط لازم را براي افرادي كه مي‌خواهند سرمايه گذاري كنند اعم از متخصصين صنعتي ، فارغ التحصيلان و كارآفرينان فراهم نمود و اگر افراد از اين فرصت به بهترين نحو استفاده كنند و به شهركها مراجعه نمايند حداقل دو سال از نظر زماني نسبت به شروع كار پيشرفت خواهند داشت.

خادم پور اظهار داشت: اعتبارات دولتي و اجرايي در قالب وامهاي زود بازده و با عنوان كمكهاي فني اعتباري در اختيار افراد خواهد گرفت و مشكلات افراد در خصوص آموزش ،‌انتقال تكنولوژي و استفاده از خدمات مشاوره‌اي نرم افزاري در حال بررسي و رفع است كه اين عمل توسط صنايع مستقر خدماتي صورت خواهد گرفت.

وي افزود: دركشور 484 شهرك صنعتي فعال و در استان يزد 14 شهرك مصوب وجود دارد كه 11 شهرك به بهره‌برداري رسيده و اين تعداد در مساحتي نزديك به 60 هزار هكتار ايجاد شده است.

وي اظهار داشت: يزد در گروه بندي كلي در گروه 1 و در كنار استانهايي نظير تهران - اصفهان ،‌خراسان ،‌تبريز،‌مازندران و فارس قرار دارد كه همگي از لحاظ درجه بندي مشابه هستند.

خادم پور عنوان كرد:‌در سال 85 اعتبارات استاني در كل كشور بالغ بر 139 ميليارد تومان بود كه سهم يزد از آن حدود 2 ميليارد مي‌باشد و نسبت به استانهاي ديگر بسيار ضعيف است و اين نسبت از 2 سال قبل تاكنون 4 برابر شده و اين افزايش اگرچه خوب ولي كم است و عمده مشكل شركت شهركهاي صنعتي در يزد پايين بودن اعتبارات استاني می باشد تا جايي كه امكان ايجاد زير ساختها به علت كمبود اعتبارات استاني بسيار پايين است.

وي افزود: يزد يك استان صنعتي با مردمي سختكوش است كه در عرصه صنعت فعاليت قابل توجهي دارند لذا بايد زير ساختها فراهم شود و اين امر با توجه به قانون ماده 26 مبني بر همكاري ساير دستگاهها قابل رسيدگي است

خادم پور در ادامه خاطرنشان کرد: ‌طي اين سفر علت عدم استقبال صنعتگران در بافق،‌طبس و ابركوه جهت ايجاد شهركهاي صنعتي بررسي ميشود.

معاون پشتيباني سازمان صنايع كوچك وشهرک های صنعتی ایران پس از بازديد سه ازشهرك های صنعتي در يزد گفت:‌از سال گذشته كنترلهاي شديد در سازمان آغاز شده و سازمان به شدت دنبال آن است كه اگر اعتباري مصرف مي‌شود براي ايجاد اشتغال باشد و بهره‌برداري از فرصتها براي پس انداز كردن با توجه به ارزش افزوده زمين نباشد و در بسياري از شهرها جلوي اين قبيل فعاليتها گرفته خواهد شد.

وي تاکید کرد: ‌از اين پس زمين به كسي واگذار خواهد شد كه به دنبال ايجاد اشتغال است و درصورتي كه زمين اخذ شده به اميد افزايش قيمت و بورس بازي رها شود بشدت برخورد خواهد شد و در سال جاري متقاضايان پس از گرفتن زمين تنها 4 ماه فرصت دارند اقدام به ساخت نمايند و در غير اين صورت زمين بازپس گرفته شده و اين امكان در اختيار افراد ديگر خواهد گرفت و هم اكنون در استانهاي شمالي‌،تهران و اصفهان افراد زیادی در نوبت دريافت زمين قرار دارند.

خادم‌پور اظهار داشت: برنامه‌هاي عملي و پشتيباني از سال گذشته شروع شده و خوشه‌هاي صنعتي به عنوان زير بناي توسعه صنايع كوچك در ماقبل صنايع بزرگ و با عنوان يك زنجيره توليدي در كنار هم با حفظ استقلال قرار مي‌گيرند و با بهره‌گيري از مسائل مشترك نظير بازار و تكنولوژي و ‌مقررات مي‌توانند به نحو بهتری به فعاليت خود ادامه دهند .

وي افزود: در استان يزد با توجه به مقررات و قراردادهاي منعقد شده خوشه صنعتي نساجي تعريف شده و در حال راه اندازي مي‌باشد و خوشه صنعتي سراميك نيز در حال مطالعه و طراحي است.

خادم پور عنوان كرد: تورهاي صنعتی براي انتقال تجارب و استفاده از پايان نامه‌ها ي فارغ التحصيلان رشته‌هاي صنايع مرتبط با شهركها از ديگر برنامه‌هاي سازمان مي‌باشد كه اعتبارات استاني بايد به آنها اختصاص داده شود.

همچنین معاون سازمان صنایع کوچک وشرکت شهرک های صنعتی خاطرنشا ن کرد: شهرك صنعتي بايد جاي زندگي باشد و تمام امكانات مورد نياز در شهركها بايد فراهم باشد بگونه‌اي كه افراد بتوانند نيازهاي اوليه خود را در شهركها تامين نمايند.

خادم‌پور تصریح کرد: شهرك صنعتي بايد جاي زندگي باشد و تمام امكانات مورد نياز در شهركها بايد فراهم باشد بگونه‌اي كه درهر شهرك فضاي سبز، تصفيه خانه، آتش نشاني مراكز درماني، مجتمع‌هاي خدماتي،‌بنگاههاي معاملاتي كارگاهي تعریف شود و افراد بتوانند نيازهاي اوليه خود را در شهرك تامين نمايند.

وي افزود: اين طرح و بحث واگذاري امكانات به متقاضيان ارائه خدمات جنبي در حال بررسي است و به علت حجم تراكم نيروي انساني قطعا اينگونه فعاليتها در شهركها سودآور خواهد بود.

خادم پور اظهار داشت: بحث كارگاههاي پيش ساخته از سال گذشته شروع شده و از سال جاري در برنامه استانها قرار خواهد گرفت كه بر خلاف روال گذشته به جاي تحويل زمين، كارگاه آماده تحويل داده مي‌شود ..

وي افزود: طرحي نيز مبني بر ايجاد مجتمع فناوري اطلاعات و خدمات نرم افزاري در مراكز استانها در حالي بررسي است كه در صورت ارزيابي موفق، اين مكان ها به منظور فراهم ساختن تجهيزات نرم افزاري و سخت افزاري طراحي خواهند شد كه استان يزد نيز مي‌تواند به اين مجموعه دسترسي داشته باشد.

معاون سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی در خصوص گسترش خوشه‌اي شهركها افزود: در واقع عرضه بايد متناسب با تقاضا باشد و عرضه مازاد ايجاد مشكل مي‌كند و منبع اقتصادي كشور در شهركهاي پيش ساخته محبوس و ايجاد امكانات بدون بهره‌برداري در طول زمان به سرمايه مستهلك تبديل خواهد شد و در صورتي كه عرضه كمتر از تقاضا باشد فرصتها از بين خواهد رفت، پس بر اين اساس عرضه و تقاضا بايد متناسب باشد و شهركهاي صنعتي بايد در فازهاي مختلف ايجاد و تاسيسات به تناسب استقرار صنايع گسترش يابد كه از لحاظ اقتصادي اين امر مقرون به صرفه خواهد بود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا